FREE SHIPPING ON ORDERS OVER €60 | BESTELLING OVER €60 GRATIS THUISBEZORGD.

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

» Vraag 1: Hoe werkt een vaccinatie?

» Als we met opzet verzwakte ziekteverwekkers (antigeen) in het lichaam inbrengen,dan kunnen antilichamen en blauwdrukken aangemaakt worden, terwijl het lichaam niet of nauwelijks ziek wordt. Dit wordt vaccineren of inenten genoemd.

» Vraag 2: Hoe kunnen schimmel infecties ontstaan?

» De meeste bacteriën houden niet van zuur. Al eeuwen lang is dit een manier om bederf te voorkomen, denk maar aan de rolmops en de zure olie waarin olijven en kazen bewaard worden. Al tientallen jaren wordt bij kippen en varkens het drinkwater of het voer aangezuurd met organische zuren, zoals mierenzuur of citroenzuur. Sommige mensen nemen een slokje appelazijn (bah) om hetzelfde te bereiken.

» Door de lage pH ( dat is een andere manier om te zeggen, dat het zuur is)  slaan ziekte verwekkende bacteriën minder makkelijk aan. Het is gebleken effectief te zijn. Misschien onnodig om te zeggen, maar bij verkeerd gebruik kan ernstige schade aan slokdam en maag ontstaan. Bovendien komen momenteel uit Frankrijk berichten, dat bij pluimvee het aanzuren kan leiden tot schimmel infecties. Dit omdat schimmels, die niet gevoelig voor zuur zijn, de ruimte opvullen van de onderdrukte bacteriën

» Vraag 3: Zijn er werkende immuunstimulatoren?

» Immuun versterkers, vroeger nooit van gehoord en nu lijkt het wel, alsof elk potje ermee vol zit. Of het nu een flesje yoghurt is, of een vruchtensapje het is allemaal goed voor de immuniteit. Ook de Duivensport ontkomt er niet aan.

» Is het verkeerd dan? Nee in tegendeel, de farmaceutische remedies tegen ziekte zijn soms nog onovertroffen en noodzakelijk, maar naar is gebleken, al lang niet meer almachtig. Maar we moeten wel weten waar we mee bezig zijn. Bijwerkingen zijn er in het algemeen  niet,maar als je  iets gebruikt, wat niet werkt, dan is dat toch schadelijk.